Sorry. No data so far.
مقام معظم رهبری: این مردمسالاری به ریشههای دمکراسىِ غربی مطلقا ارتباط ندارد. این یک چیز دیگر است. مردمسالاری دینی دو چیز نیست؛ اینطور نیست که ما دمکراسی را از غرب بگیریم و به دین سنجاق کنیم تا بتوانیم یک مجموعه کامل داشته باشیم؛ نه. خودِ این مردمسالاری هم متعلّق به دین است.
حقیقتاً انتخابات، سیلی به چهرهی دشمنان این ملّت است. آنچه مهم است، این است که مردم حضور پیدا کنند؛ البته این هم مهم است که به نامزدهای صالح رأی بدهند. هر دو مهم است، لیکن حضور در درجهی اوّل است. هرچه حضور مردم بیشتر باشد، پشتوانهی مجلس شورای اسلامی قویتر باشد، مجلس محکمتری، تواناتری، شجاعتری تشکیل خواهد شد؛ صدای عموم مردم را میتواند با قدرتِ تمام به گوش دنیا برساند.
در این نوشتار سعی خواهد شد، نظام رسانهها در قبال برگزاری انتخابات در نگاه رهبر انقلاب اسلامی مورد بررسی قرار دهیم.
رهبر انقلاب در بیانی، اهمیت قانون مداری را در نظام سیاسی کشور اینگونه بیان می کنند. « برای وارد شدن در عرصهی انتخابات، تنها چیزی که حاکم است، قانون است».
آبروی جمهوری اسلامی به انتخابات و حضور مردم در پای صندوقهای رأی و تأثیر یکایک مردم در انتخاب مدیران کشور است.
انتخابات، هم حق مردم است، هم وظیفهی مردم است؛ هم باید حق را استنقاذ کنیم، هم باید وظیفه را بخوبی انجام دهیم.
بصیرت در این دوران و در همهی دورانها به معنای این است که شما خط درگیری با دشمن را تشخیص دهید؛ کجا با دشمن درگیری است؟ بعضیها نقطهی درگیری را اشتباه میکنند؛ … بعضیها رقیب انتخاباتی خودشان را «شیطان اکبر» به حساب میآورند! شیطان اکبر آمریکاست، شیطان اکبر صهیونیسم است؛ رقیب جناحی که شیطان اکبر نیست، رقیب انتخاباتی که شیطان اکبر نیست.
رهبر انقلاب معتقدند، انتخابات در کشور ما مظهر حماسهی سیاسی است. و تأکید دارند که در درجهی اول، گسترش مشارکت و حضور گستردهی مردم در انتخابات اهمیّت دارد.
ضمن آنکه نتیجه مشارکت عمومی در انتخابات را نشانه مشروعیت و مقبولیت نظام اسلامی میدانند، بلکه این دو میتواند، مقدمه اقتدار ملّی باشد. همین انتخاباتها، همین پای صندوق رفتنها، همهی اینها مظهر حضور مردم و مظهر نشان دادن اقتدار مردم است.
یکی از مؤلفههای حکمرانی مطلوب در نظام اسلامی، مردمسالاری و مشارکت عمومی مردم در تعیین سرنوشت خویش، در قالب شرکت در انتخابات و تعیین مسئولین مختلف نظام اسلامی است.رهبر انقلاب معتقدند: «نظام مردمسالاری دینی، متکی به انتخابات است».همچنین معظمله، معتقدند انتخابات مظهر حضور مردم و مظهر دخالت مردم در سرنوشت خودشان است.
امروز شیطان بزرگ که خود مجسمهی شرارت و قساوت بر ضد بشر است، پرچم طرفداری از حقوق بشر را بلند کرده و ملّتهای خاورمیانه را به دمکراسی دعوت میکند. دمکراسی مورد نظر آمریکا در این کشورها به معنای آن است که دستنشاندگانی رام و مطیع، به کمک توطئه و رشوه و تبلیغات اغواگر، در انتخاباتی ظاهراً مردمی و باطناً آمریکایی بر سر کار بیایند و عامل آمریکا در تحقّق هدفهای پلید استکباری شوند.
مردم، قبل از پیروزی انقلاب هیچ نقشی در مدیریّت کشور و تعیین مدیران نداشتهاند؛ رؤسا، سلاطین، پادشاهان و اطرافیانشان، میآمدند، میرفتند، [امّا] مردم فقط تماشاچی بودند؛ هیچ نقشی نداشتند. انقلاب اسلامی آمد و مردم را از حاشیه به متن آورد؛ مردم شدند صاحب اختیار.
نویسنده : سید علی فیاض انتشارات : فصلنامه کتاب نقد سال انتشار : ۱۳۸۰ معرفی : در نظام اسلامی، رأی، خواسته و عواطف مردم، تأثیر اصلی را دارد و نظام اسلامی بدون رأی و خواست مردم تحقق نمییابد.» بحث از جایگاه و نقش مردم در تأسیس حکومت و نحوهی ادارهی جامعه، از جمله مباحث مهمی است که ریشههای تاریخی عمیقی در قلمروی سیاست و حکومت در جوامع مختلف دارد. در این میان جریان اندیشهی سیاسی غرب با بهرهمندی از امکانات سختافزاری و نرمافزاری توانسته دیدگاه خود را بر سایر واحدهای سیاسی تحمیل نماید، به گونهای که اصطلاحات و آموزههای..متن کامل پرونده
رهبر انقلاب در دیدار فرماندهان ارتش: همه باید قدر انتخابات را بدانند. انتخابات باید سالم، باامنیت و باگستردگی انجام بگیرد. انشاالله به توفیق الهی و علیرغم دشمنان همینجور خواهد شد و یک انتخابات گسترده، بانشاط، باشور و شوق و سالم و همراه با امنیت اتفاق بیفتد. این برای کشور یک ذخیره خواهد بود و کشور را مصونیت خواهد داد.
قام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه ای (مد ظلله العالی) در دیدار با مردم نجف آباد، در خصوص «دو قطبی سازی های دروغین دشمن» فرمودند: یکی از این ترفندهایی که اخیراً یاد گرفتهاند و دارند اعمال میکنند، ایجاد دوقطبیهای کاذب است؛ دوقطبیهای دروغین. این نکته، نکتهی مهمّی است؛ من یکقدری دربارهی این بیشتر صحبت کنم با شما برادران و خواهران عزیز: دوقطبی دروغین
نویسنده : سیدرضا حسینی انتشارات: دوفصلنامه جستار های سیاسی معاصر سال انتشار: ۱۳۹۰ معرفی: الگوی مردم سالاری دینی در نظریه حضرت امام(ره) و حضرت آیت الله خامنه ای مبتنی بر تفکیک مفهوم دموکراسی و دین نیست، بلکه مردم سالاری دینی در این نظریه یک مفهوم است. این مفهوم درون دین قرار دارد و چیزی جدای از دین نیست. قرارداشتن این مفهوم درون دین و برآمدن آن از فرهنگ اسلامی موجب شده است ماهیت مردم سالاری دینی در این نظریه با نظریه های دیگر، اعم از غربی و غیرغربی، متفاوت باشد. اندیشمندان غربی تلاش کردند تا لیبرال دموکراسی را برترین..متن کامل پرونده
انقلاب اسلامی، به عنوان یک نهضت تماما مردمی، تجربه موفق بسیج مردم با رهبری دینی در مسیر تحقق آزادی و عدالتخواهی است. مطابق این تجربه موفق، یک انقلاب تمامعیار پیروزمند، بدون توسل به سلاح یا تکیه بر حمایت بیگانه و تنها با تکیه بر قدرت بسیج مردمی به ثمر رسید. این بسیج مردمی، پس از پیروزی انقلاب و در شرایط بحرانی ابتدای استقرار جمهوری اسلامی، انقلاب را از گردنههای دشواری عبور داد. دشواریهای سهمگینی که هریک برای از پای درآمدن یک انقلاب نوپا کفایت میکرد.
در همین راستا و به منظور ریشه یابی و تحلیل انحرافات سیاسی و فرهنگی امت اسلامی پس از رحلت پیامبر اکرم (ص)، که منجر به ایجاد تقابلات گسترده در برابر حق و حقیقت و صف کشی های متنوع در مقابل امامت و ولایت شد، در مقابل «استاد محمد حسین رجبی دوانی» زانوی تلمذ زده و با هدف ریشه یابی تقابل خواص با امیرالمومنین علی (ع) در جمل، به بررسی شرایط سیاسی و اجتماعی بعد از رحلت پیامبر اکرم(ص) تا اواخر حکومت عثمان پرداخته ایم که بخش اول این مصاحبه در ادامه تقدیم می گردد.
رهبر معظم انقلاب در دیدار جمعی از دانشجویان قزوین (۱۳۸۲/۹/۲۶)،با انتقاد از تکرار طوطی وار مسائل مورد تاکید رسانه های دشمن فرمودند: واقعاً انسان رنج میبرد که عدّهای در داخل کشور و زیر سایهی نظام جمهوری اسلامی و به برکت حرکت عظیم مردمی و فداکاریهای آنها توانستهاند از شرّ نظام طاغوت آزادی پیدا کنند و حرف بزنند؛ اما حرفی که میزنند، عبارت است از تکرار وقیحانهی همان چیزی که دشمنان این ملت میگویند. انسان از اینقدر نادانی رنج میبرد.
یکی از ابعاد مردم سالاری دینی که توسط مسئولین باید به آن توجه شود خدمت بی منت به مردم است. به نوعی که مردم نیز با توجه به این خدمات نسبت به مسئولین احساس خوب متقابلی پیدا می کنند. رابطه دو طرفه ای که مکمل یکدیگرند. تلاش مسئولین برای پیشبرد اهداف تعالی و رسیدن به جامعه ای آرمانی عاری از هرگونه تبعیض می تواند یکی از ابعاد مردم سالاری دینی یعنی گسترش عدالت در جامعه اسلامی را به ثمر بنشاند .
کلام امام خود بهترین گواه بر سیره ایشان است؛ ایشان همواره بر محوریت مردم در مسیر مبارزه و پیروزی انقلاب تاکید داشتند. از نگاه رهبر کبیر انقلاب، رمز موفقیت نهضت در پیروزی بر رژیم طاغوت، ایمان و توکل مردم به خداوند، وحدت کلمه و مشارکت عمومی ایشان در مبارزه است؛
انقلاب و انقلابی گری مفهومی است که پس از گذشت سی و هفت سال از انقلاب اسلامی هنوز محل مناقشه و تعاریف مختلفی است.در برهه اخیر این مفهوم با تمرکز و حساسیت ملموسی از طرف مقام معظم رهبری و مردم دنبال می شود.
جمهوریت یکی از دغدغه های هر نوع نظام سیاسی و انتخابات به عنوان یکی از نمادهای آن همواره مورد تحلیل، نقد و تبیین پژوهشگران حوزه سیاست و اجتماع بوده و چالشهای عمیقی برای اندیشمندان و متفکران ایجاد نموده است. در این بین مردم سالاری دینی به عنوان محصول تفکر اسلامی و روش حکومت داری ویژه ای که با طلوع انقلاب اسلامی مطرح و تشریح شد، نقطه عطفی در ایجاد و اداره حکومت دینی در پیوند با مردم است.
نشستن بر کرسی مسئولیت، با این تهدید بسیار مهلک همراه است که از مسیر خدمتگزاری به مردم منحرف شود و در مسیر خدمت به منافع خود و اطرافیان یا جریان سیاسی متبوع، قرار گیرد. با این رویکرد، رقابتهای انتخاباتی که لازم است مبتنی بر اصول مردمسالاری اسلامی، مسابقه خدمتگزاری باشد، به مسابقه قدرتطلبی و ثروتاندوزی بدل میشود. در چنین رقابتی، مردم و به طور خاص اقشار نیازمند جامعه، از نعمت خدمتگزاری مسئولین آنچنان که شایسته است بهرهمند نمیشوند. نتیجه چنین رویهای از دست رفتن اعتماد عمومی به مسئولین و نهادهای قانونی و فراهم شدن فرصت برای تخریب نظام اسلامی از..متن کامل پرونده
نویسنده : منیره سادات مادرشاهی سال انتشار : ۱۳۸۴ استاد راهنما : عبدالرحمن عالم استاد مشاور : الهه کولایی / علیرضا صدرا دانشگاه : دانشگاه تهران معرفی : این پایان نامه با عنوانخصوصیات مردم سالاری دینی در نظرات اندیشمندان سیاسی معاصر ایران شامل بررسی آراء متفکرین از جمله آیت ا… خامنه ای٬ آیت ا… مصباح٬ آیت ا… منتظری٬ حجت الاسلام مجتهد شبستری و دکتر سروش می باشد.
الگوی حکومت یکی از چالشهای فکری و عملی در تاریخ حیات اجتماعی بشر بوده است؛ اما پیوند حکومت و قدرت باعث شده تا این مسأله، حساسیت ویژهای پیدا کند. دوران جدید و معاصر، با رونق جریانهای فکری مؤثر و به میدان آمدن آن در صحنه عمل (سیاست، اقتصاد، فرهنگ و…)، چالشهای عمیق و بسیار جدی در این عرصه رقم خورد. در این عرصه، چالش دوقطبی لیبرالیسم و کمونیسم را میتوان به عنوان مواجهه جدی تفکرات بشری در عرصه اندیشه و عمل مشاهده کرد. در این میان اما رویکرد دیگری نیز به میدان آمد؛ انقلاب اسلامی ایران و تولد الگویی متفاوت..متن کامل پرونده
«الآن شما می دانید که در بعضی از جاها هیچ ندارند؛ هیچ! […] برای این «هیچ ندارها» یک فکری بکنید، هی ننشینید دعوا بکنید، هی هم دنبال این نروید که همانطوری که در طاغوت میکرد، شهرها را خیلی مزین کنید و شهرها را خیلی بزرگ بکنید و همه همّ دولت و همه بودجه مملکت خرج شهرها بشود و خرج شمال شهر بشود که باز همان طاغوتیها از آن استفاده بکنند. برای این پایین شهریها، برای این بیچارهها […] فکر بکنید. همّتان را صرف این بکنید، نه صرف اینکه دعوا کنید.
مردمسالاری در رویکرد اسلامی و انقلابی، با خدمترسانی و محرومیتزدایی گره خورده است. در این رویکرد، مراجعه به آراء عمومی با هدف زمینهسازی برای انتخاب مسئولین انجام میگیرد؛ مسئولینی که باید در قبال اعتماد مردم پاسخگو باشند. مرام مردمسالاری در الگوی دینی، با موجسواری در هیجانات انتخاباتی و جلب توجه مردم با اهداف سوئی از جنس قدرتطلبی و ویژهخواری سازگار نیست.
کی از آسیبها در مسیر مردمسالاری، تهی شدن آن از ماهیت مسئولیتپذیری است. مسئولیتپذیری از یکسو متوجه عموم مردم و از سوی دیگر متوجه کارگزاران است. همه در قبال الگوی مردمسالاری مسئولیت دارند؛ اما جهت مسئولیت عمومی و مسئولیت کارگزاران متفاوت است.
الگوی حکومت یکی از چالشهای فکری و عملی در تاریخ حیات اجتماعی بشر بوده است؛ پیوند حکومت و قدرت اما باعث شده تا این مساله حساسیت ویژهای پیدا کند. دوران جدید و معاصر، با رونق جریانهای فکری موثر و به میدان آمدن آن در صحنه عمل (سیاست، اقتصاد، فرهنگ و…)، چالشهای عمیق و بسیار جدی در این عرصه رقم خورد. در این عرصه، چالش دوقطبی لیبرالیسم و کمونیسم را میتوان به عنوان مواجهه جدی تفکرات بشری در عرصه اندیشه و عمل مشاهده کرده.
مردمسالاری دینی بهعنوان یک الگوی مترقی در حاکمیت، مبتنی بر آموزههای اسلامی و محصول نوآوری است. مردمسالاری در این الگو از دل آموزههای اسلامی برمیآید و ماهیت منحصربفردی دارد. رهبر انقلاب میفرمایند: «این مردمسالاری [مردمسالاری دینی] به ریشههای دمکراسىِ غربی مطلقا ارتباط ندارد. این یک چیز دیگر است. اوّلا مردمسالاری دینی دو چیز نیست؛ اینطور نیست که ما دمکراسی را از غرب بگیریم و به دین سنجاق کنیم تا بتوانیم یک مجموعه کامل داشته باشیم؛ نه. خودِ این مردمسالاری هم متعلّق به دین است» (۱). با این حساب، مردمسالاری و اهمیت جایگاه مردم در حاکمیت از دل آموزههای دینی (در..متن کامل پرونده