Sorry. No data so far.
نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران علیرغم اینکه قدرت ششم موشکی جهان، رتبه پنجم پهپادی و ششمین قدرت بازدارندگی جهان را در اختیار دارند با عقلانیت وارد هیچ جنگی نشده و اخیراً هم از طریق دیپلماسی و مذاکره بهدنبال توسعه روابط خود با کشورهای منطقه و جهان میباشند. دیپلماسی فعال اخیر جمهوری اسلامی ایران به پشتوانه اقتدار توام با عقلانیت نیروهای مسلح است.
پایگاه تحلیلی مصداق/ البتّه کشور ما و نیروهای مسلّحِ ما با عقلانیّت عمل میکنند؛ در همهی مسائل، شیوه، شیوهی عقلانیّت است -اقتدار همراه با عقلانیّت- و دیگران هم خوب است با عقلانیّت عمل بکنند و نگذارند که این منطقه دچار مشکلی بشود. آن کسانی که برای برادران خود چاه میکنند، خودشان اوّل در چاه میافتند: مَن حَفَرَ لِاَخیهِ بِئراً وَقَعَ فیها. این بیانات از رهبر انقلاب در مراسم مشترک دانشآموختگی دانشجویان دانشگاههای افسری نیروهای مسلح در مهر ماه سال جاری بهانهای شد تا گفتگوی مکتوبی با دکتر فتح الله کلانتری استاد دانشگاه و کارشناس مسائل راهبردی غرب آسیا داشته باشیم که به شرح ذیل تقدیم میگردد.
جهان در قرن بسیتویک وارد گذار ژئوپلیتیکی و یک نظم نوین جهانی شده است. نظمی که باعث تضعیف نظام سلطه و ظهور و تثبیت نظم مقاومت پایه با محوریت جمهوری اسلامی ایران شده است. به طبع نظم مقاومت پایه، جمهوری اسلامی ایران در یک پیچ تاریخی برای نیل به تحقق تمدن نوین اسلامی قرار گرفته است. برای عبور از این پیچ تاریخی نیاز به اقتدار توام با عقلانیت است.
در جمهوری اسلامی ایران اقتدار توام با عقلانیت ۲ بال دارد: بال میدان یا اقتدار دفاعی و بال مذاکره یا سیاست خارجی. این دوبال لازم و ملزوم همدیگر بوده و به موازات هم دیپلماسی دفاعی توام با اقتدار است. در اقتدار توام با عقلانیت، میدان شرط لازم و کافی برای مذاکره است و دولتمردان میتوانند در عرصه سیاست به پشتوانه اقتدار میدانی، توان چانه زنی خود را برای تعامل سازنده با کشورهای جهان در نظم جدید جهانی افزایش دهند. در نظم نوین جهانی، رقابتها تشدید شده- شکل و ترکیب ائتلافها تغییر نموده- بازیگران جدید فروملی، ملی و فراملی ظهور نموده- تروریسم بین المللی- تروریسم اقتصادی و تروریسم سایبری، جایگزین تهدیدات سنتی شده است. بنابراین نوع تهدید و شکل تهدید هم تغییر یافته و به طبع آن ابعاد و مولفه ها و شاخص های قدرت از سخت به نرم و هوشمند تغییر یافته است. در چنین فضایی اقتدار توام با عقلانیت میتواند جمهوری اسلامی ایران را نجات دهد.
در محیط آشوبناک فعلی باید دکترین دفاعی نیروهای مسلح مبتنی بر بازدارندگی تهاجم پایه یا بازدارندگی فعال باشد، این نوع بازدارندگی مصداق عینی اقتدار توام با عقلانیت است که ضمن خنثی نمودن تهدیدات، مانع از شکلگیری جنگ میشود.
در پی خروج ذلت بار آمریکا از افغانستان که یکی از مصادیق اقتدار بدون عقلانیت است، ناتوی عبری- عربی- ترکی ظهور کرده و آمریکا از این طریق بدنبال مهار و کنترل و درگیرکردن ایران در درون مرزهایش است. آمریکا بخاطر تضعیف جبهه مقاومت که پایه و اساس نظم نوین جدید است و همچنین بخاطر عدم نفوذ و حضور ایران در دریای مدیترانه و شامات، اقدام به ایجاد کمربند ناامنی در دورتا دور ایران نموده است.
در شرق ایران افغانستان را ناامن کرده و بدنبال تقویت و حمایت از گروههای تروریستی است. در شمال با تشکیل ناتوی عبری- ترکی، بدنبال تحریک آذربایجان و ترکیه علیه ایران است، در غرب از طریق حضور رژیم صهیونیستی در اقلیم کردستان و تشکیل همایش صلح و دوستی و در جنوب با تشکیل پیمان صلح ابراهیم با امارات و بحرین، بدنبال درگیر کردن ایران در درون مرزهایش است.
پس در چنین شرایطی باید نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با هوشمندی و اقتدار توام با عقلانیّت نسبت به خنثی نمودن تهدیدات ناتوی عبری- آمریکایی-ترکی- عربی اقدام نمایند.
در محیط آنارشی فعلی که آمریکا در منطقه غرب آسیا و بهخصوص در کمربند امنیتی جمهوری اسلامی ایران ایجاد نموده است، آنچه که باعث شده تا نیروهای مسلح ضمن دفع تهدیدات موجود، وارد هیچ جنگی نشود همان اقتدار توام با عقلانیت بوده است. در تحولات اخیر منطقه، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی یران با عقلانیت و منطق و بر اساس محاسبه دقیق عقل و خرد از ابزارها و ظرفیتهای نظامی خود جهت خنثیسازی تهدیدات استفاده نموده و بدور از رفتار احساسی و شعاری وارد هیچ جنگی نشده اند. این رفتار نظامی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران مصداق عینی اقتدار توام با عقلانیت است. نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران علی رغم اینکه قدرت ششم موشکی جهان و رتبه پنجم پهپادی و ششمین قدرت بازدارندگی جهان را در اختیار دارند با عقلانیت وارد هیچ جنگی نشده و اخیراً هم از طریق دیپلماسی و مذاکره بهدنبال توسعه روابط خود با کشورهای منطقه و جهان میباشند. دیپلماسی فعال اخیر جمهوری اسلامی ایران به پشتوانه اقتدار توام با عقلانیت نیروهای مسلح است.
رفتار آمریکا در منطقه بخصوص خروج بدون نتیجه آمریکا از عراق و سوریه و افغانستان – رفتار ائتلاف سعودی علیه مردم بیگناه و بیسرپناه یمن و امنیّت استقراضی عربستان سعودی – رفتار آذربایجان که امنیّت استقراضی خود را به ترکیه و رژیم صهیونیستی گره زده و همچنین رفتار ترکیه در منطقه که بر اساس تفکر و رویای غلط نوعثمانی گری است، نمونه هایی از اقتدار فاقد عقلانیّت است.
رفتار حزب ا… لبنان در کمک اقتصادی و معیشتی به مردم لبنان و موضع گیری قاطعانه و انقلابی سید حسن نصرا… در مقابل رژیم صهیونیستی مبنی بر اینکه نفت کشهای ایرانی از لحظه حرکت جز خاک لبنان است و تعرض به آنها با پاسخ کوبنده حزب الله مواجه خواهد شد، نمونه عینی اقتدار توام با عقلانیت است. رفتار شجاعانه و اقدام نظامی ارتش و نیروهای مردمی یمن علیه ائتلاف سعودی، مصداق عینی اقتدار توام با عقلانیت است.
امنیّت خود اتکا و قدرت درونزا و مردم پایه جمهوری اسلامی ایران که باعث دفع تهدیدات و ممانعت از سناروهای جنگ شده است، مصداق عینی اقتدار توام با عقلانیت است.
در این پرونده بنا به بازخوانی و انتشار مصاحبههای کمتر دیده شده «آیت الله سید علی خامنهای» با رسانههای مختلف داخلی و خارجی در دوران ریاست جمهوری داریم.
حقوق شهروندی در اندیشه امامین انقلاب اسلامی(۱8)